”Du som inte tror att du vill jobba med revision – det är du som är mest lämpad för yrket!”

Lars Erik Engberg var en av dem som grundade Moore Allegretto för ca 20 år sedan och har en lång och gedigen erfarenhet inom revisionsbranschen. Hur är livet som revisor på Moore Allegretto? Vilka egenskaper är viktiga för en revisor och vad bör man tänka på som nyexaminerad student i startgropen av sin karriär inom revision? Läs vidare för att ta reda på svaren.

För 20 år sedan var du med och startade det som idag är revisionsbyrån Moore Allegretto. Berätta historien bakom, hur kom det sig att ni startade byrån?

Vi var sex revisorer som jobbade på Deloitte och fick möjligheten att ta hand om de mindre uppdragen på byrån i ett eget bolag. Det var en fantastisk utmaning där vi gick från tjänstemän till att bli entreprenörer. Utan påtvingad press som ofta finns på större byråer, kunde vi ägna oss åt våra kunder och lyssna in deras behov.

Idag är jag den sista ursprungliga grundaren och vi har fått in fantastiska revisorer genom åren där vi lyckats skapa bra och förutsägbara modeller för hur vi arbetar tillsammans. Det har lett oss till det vi är idag – en långsiktigt hållbar revisionsbyrå.

Vad utmärker er gentemot era konkurrenter?

Vi är tillräckligt stora för att kunna erbjuda en stor variation på arbetsuppgifter och utmaningar, men inte så stora att det blir anonymt och opersonligt.

 • Vår harmoni och lönsamhet. De modeller vi jobbar efter banar väg för ett bra arbetssätt, samarbete och en god kultur vilket har lett till en bra lönsamhet där vi har råd att ha roligt och vara generösa.
 • Vårt ledarskap. Vi har en bra modell för styrning som engagerar de flesta, med delägarmöten, styrelse, ledningsgrupp och en framtidsgrupp. På våra kick-off’er tar vi regelbundet upp byråfrågor där alla kan vara med och påverka stort och smått.

20 år är en lång tid och ett gott tecken på att du verkligen trivs på byrån. Hur skulle du beskriva Moore Allegretto som arbetsgivare?

Moore Allegretto ska vara stället att utvecklas på. Vi vet hur viktigt det är att ta hand om nyanställda på rätt sätt, därför har vi utvecklat ett faddersystem, som en on-boarding till byrån, och en coachprocess ända upp till auktorisationen. Vi försöker stötta våra anställda i karriärlivets olika vägval för att få varje individ att hitta det som de själva drivs mest av och tycker är roligt att jobba med.

Det finns tydliga steg från provanställning till delägarskap och det är fantastisk kul att ha fått följa resan som en av våra nya delägare gjort – från nyexaminerad student till delägare idag.

För den som tar ansvar finns det stor frihet hos oss. Vi eftersträvar att alla ska ha möjlighet till balans i livet och hos oss har du möjlighet att själv påverka din situation och utveckling.

Vilka karriärmöjligheter finns det hos er?

Det är betydligt kortare karriärvägar än på de stora företagen. När jag själv tog min första anställning var det på en byrå i liknande storlek som Moore Allegretto är idag. Att börja på en byrå i denna storlek är en bra start på yrkeslivet, med en brant inlärningskurva och löneutveckling i en personlig och professionell miljö.

De personer vi rekryterar har ofta olika drivkrafter och mål med sin anställning och vi vill stötta den utveckling som varje individ eftersträvar. Oavsett om det handlar om att bli extremt skicklig på revisionshantverket, fokusera på ett specifikt område, bli delägare eller den som vill jobba några år för att samla på sig erfarenheter och sedan gå vidare i näringslivet. Så länge de finns hos oss ska vi göra vårt bästa för att de ska utvecklas på ett så bra sätt som möjligt och stötta dem framtida bärarna av Moore Allegretto.

Vilka egenskaper tycker du är viktiga för att bli en bra revisor?

För att ha riktigt roligt behövs det en nyfikenhet och ett entreprenörskap – och insikten att vi, genom vår yrkesroll, faktiskt kan vara en del av våra kunders framgång. Viktiga egenskaper för en revisor är:

 • Nyfikenhet
 • Empati
 • Integritet

Vad har du för tips till nyexaminerade studenter som är i början av sin karriär inom revision?

 • Förstå vikten av dina egna drivkrafter.
 • Gör det som är kul! Förstå att du kan påverka innehållet i ditt arbete genom att addera dig själv.
 • Ställ miljoner frågor. Sluta aldrig att ställa frågor, att ifrågasätta, att lära och att tro på dig själv. Samtidigt som du är ödmjuk inför andras kunskap och erfarenheter.

Vilka drivkrafter har du i ditt jobb?

Det främsta är nog att vara med och skapa en riktigt bra revisionsbyrå. Det har varit viktigt för mig att skapa en trygg miljö för människor att växa i. Jag får jag alltid en kick när vi får bekräftelse från våra uppdragsgivare som uttrycker sin tacksamhet över vad vi åstadkommit. Jag drivs också av att hitta den dynamik som uppstår när vi arbetar i blandade grupper. Och det är fantastiskt att bryta normer.

Jag borde kanske aldrig ha blivit revisor, för ”jag är inte den typen”, men nu efter snart ett helt arbetsliv inser jag att jag inte skulle kunnat hamna i ett bättre yrke. Här får kreativiteten plats vid sidan av strukturen.  Vi möter människor och affärsidéer som vi aldrig skulle kunna drömma om. Här kan vi känna att vi är en viktig pusselbit i våra kunders framgång. Du som inte tror att du vill jobba med revision – det är DU som är mest lämpad för yrket!

Runt kontoret vid Skanstull finns många restauranger och samtidigt närhet till natur. Vilket är ditt bästa smultronställe?

 • Att sitta vid glittret invid Årstaviken och inta en ”lunch” på Skrovet.
 • Den vidunderliga utsikten från Sjöstaden Sky Bar är inte dum.
 • Vi har två klassiska ölhallar inom räckhåll, Kvarnen och Pelikan. Inte dumt för husmanskost.
 • En lunchpromenad bland koloniträdgårdarna vid Årstaviken är också en lisa för själen.

Vill du också jobba hos oss? Se våra lediga tjänster här.

Dela det här med dina kontakter
Att arbeta på Allegretto
Anna Wretholm revisor på Moore Allegretto skrattar mot kollega och dricker kaffe.
Vilka olika karriärvägar finns det inom revision? Hur ser egentligen framtidsutsikterna ut? En av våra erfarna påskrivande revisorer, Anna Wretholm, ger sin syn...
DSC7062-förlängd-2400
Hur kan vägen till att bli auktoriserad revisor se ut? Vad är egentligen skillnaden mellan revisor och påskrivande revisor? Vilket stöd finns att...
_DSC7215_1920
Efter lite mer än ett år hos Moore Allegretto ger Christoffer Lagerstam oss en inblick i vardagen som revisorsassistent. Allt från att vara...
Din Karriär

Ta ditt nästa steg i karriären med oss

Här är du inte bara ett kugghjul i maskineriet – som revisor hos oss är du en viktig del av vårt team från dag ett. Du får tidigt jobba nära våra kunder och en bra möjlighet att bygga ditt eget nätverk. Ta reda på mer om livet som revisor hos oss och lär känna några av våra medarbetare!

Möt våra medarbetare

Moore Allegretto
BOX 38120
100 64 Stockholm
08-644 18 00
info@allegretto.se

Besöksadress
Ringvägen 100, Stockholm
Vi finns på våning 9, Hiss D