”Ingen mer söndagsångest”- Möt revisorsassistenten Elin Wiberg

Direkt efter sin kandidatexamen landade Elin Wiberg jobbet som revisorsassistent hos Moore Allegretto med målet att skaffa sig så mycket erfarenhet som möjligt, ha roligt och slippa söndagsångest. Hur är då livet som revisorsassistent hos Moore Allegretto?

Elin jobbar nära påskrivande revisorer där en vanlig dag består av revisionsjobb antingen ute hos kund eller på kontoret vid Skanstull. En stor fördel med att vara på ett ställe som Moore Allegretto är de korta karriärvägarna där du tidigt får stort ansvar och möjlighet att jobba nära kunderna.

– Du får tidigt kliva in i rollen som rådgivare, med stöttning från mer erfarna kollegor såklart. Antingen reviderar du själv eller med ett team, men oftast själv då de flesta kunderna är så pass små och du jobbar alltid nära påskrivande revisor och kan bolla frågor och idéer längs vägen, berättar Elin.

Moore Allegretto jobbar med små och ägarledda bolag över en rad olika branscher och variationen i jobbet är en viktig aspekt för Elin:

-Jag gillar när det händer saker, för annars tröttnar jag! Ägarledda bolag passar mig därför perfekt. Du slipper sitta och grotta med samma saker i flera veckor. Ena dagen kan jag jobba med ett konsultbolag för att dagen efter jobba med ett byggbolag eller en advokatbyrå.

En stor drivkraft för Elin i sitt jobb som revisorsassistent är det sociala och att hjälpa företag att utvecklas.

-Det kanske är svårt att tro, men vi jobbar ändå med företag som drivs av människor. Där vi åker ut på många kundbesök och etablerar nära relation med våra kunder. Oftast är det bolagens ägare som vi pratar och bollar med, vilket är otroligt kul, fortsätter Elin.

Elin beskriver Moore Allegretto som en platt organisation där det är högt i tak och där det inte finns någon direkt ”chef”. Istället har du en fadder och coach som stöttar och ger råd i såväl arbetet som den egna karriären. För Elin är det viktigt att arbetsgivaren ser sina medarbetare och vågar satsa på dem.

– För mig är det viktigt att känna att man kan göra karriär på en arbetsplats, ingen mellanmjölk. Gör man ett bra jobb ska det löna sig i någon form där du får en ny utmaning att sätta tänderna i; större kunder, mer kundkontakt, en roll som innebär mer ledarskap eller att få agera granskningsledare vid större uppdrag. Vägen till att bli delägare är inte heller omöjlig på en mindre byrå. Det finns ett par på byrån som har kommit in som assistenter och nu sitter som delägare, berättar Elin.

På frågan om vad som utmärker Moore Allegretto mest som arbetsgivare svarar Elin utan tvekan;

– Personerna som jobbar här. Vi är ett härligt gäng som levererar och är seriösa när det krävs, samtidigt som vi kan skratta över dokusåpor och annat strunt på eftermiddagsfikan.

Avslutningsvis tipsar Elin om sitt bästa lunchställe Falloumi som ligger ett stenkast från kontoret, för den som gillar falafel såklart!

Vill du också jobba hos oss? Här hittar du våra lediga tjänster.

Dela det här med dina kontakter
Att arbeta på Allegretto
DSC7062-förlängd-2400
Hur kan vägen till att bli auktoriserad revisor se ut? Vad är egentligen skillnaden mellan revisor och påskrivande revisor? Vilket stöd finns att...
_DSC7215_1920
Efter lite mer än ett år hos Moore Allegretto ger Christoffer Lagerstam oss en inblick i vardagen som revisorsassistent. Allt från att vara...
vad_gor_en_revisorsassistent
Tydliga karriärvägar och goda utvecklingsmöjligheter att bli auktoriserad revisor var viktiga faktorer för Lovisa Tolander när hon valde anställningen som revisorsassistent hos Moore...
Din Karriär

Ta ditt nästa steg i karriären med oss

Här är du inte bara ett kugghjul i maskineriet – som revisor hos oss är du en viktig del av vårt team från dag ett. Du får tidigt jobba nära våra kunder och en bra möjlighet att bygga ditt eget nätverk. Ta reda på mer om livet som revisor hos oss och lär känna några av våra medarbetare!

Möt våra medarbetare

Moore Allegretto
BOX 38120
100 64 Stockholm
08-644 18 00
info@allegretto.se

Besöksadress
Ringvägen 100, Stockholm
Vi finns på våning 9, Hiss D