“Revision är en bra start i karriären” – Möt revisorsassistenten Christoffer

Efter lite mer än ett år hos Moore Allegretto ger Christoffer Lagerstam oss en inblick i vardagen som revisorsassistent. Allt från att vara ute hos kunder, att jobba tätt i team och hur viktigt det är med bra kollegor.

Lagom stor byrå

Efter examen var det viktigt för Christoffer att inte hamna på en av de stora revisionsbyråerna där man riskerar att bli en i mängden. De han intervjuade för sin uppsats under utbildningen jobbade på en byrå i liknande storlek som Moore Allegretto, och det gav honom en bra bild av den typen av byrå. Där du får vara med från start till mål. 

Erfarenhetsutbyte och bra stöd från kollegor

Christoffer var tidigt ute hos kunder, vilket han menar var en bra start eftersom revision oftast görs i team beroende på kundens storlek. “När du är ny jobbar du oftast med någon mer erfaren än dig själv, vilket ger dig ett bra erfarenhetsutbyte. Det är enkelt att ställa frågor och få snabba svar när man jobbar så tätt,” berättar Christoffer. 

Christoffer lyfter även att Moore Allegrettos fadder- och coachsystem stack ut bland konkurrenter. Nya medarbetare får en fadder som avsätter tid för att hjälpa till med en bra onboarding och svara på alla frågor som man ofta har i början. “Det är många företag som har liknande system, men här är det väldigt utstakat och tydligt hur du som ny får en bra start”, berättar Christoffer.

Utöver en fadder får nya medarbetare även en av de auktoriserade revisorerna som sin coach för att kunna kan prata igenom frågor och funderingar kring framtiden. Ett bra bollplank som stöttar dig i din roll som revisor. 

Det är människorna som räknas

För Christoffer är själva arbetsplatsen och människorna det viktiga i valet av arbetsgivare. “Kollegorna är en stor del av jobbet och allt blir mycket lättare om man har trevliga människor runt omkring sig,” förklarar han. 

En annan sak som lockade mig till Moore Allegretto var att de verkade göra mycket tillsammans utöver jobbet. Man lär känna varandra på ett annat plan än bara som kollegor. Den årliga konferensen var bara två dagar efter att jag börjat, vilket var en väldigt bra start för att lära känna alla”, berätta han.

_DSC7011 (kopia)
_DSC6869

Omväxlande vardag som revisorsassistent

Det är ett väldigt omväxlande jobb, vilket kanske förvånar många som ser revision som ett fyrkantigt yrke. Christoffer menar att yrket handlar mycket om att samarbeta med människor – från möten och kundbesök till att jobba tätt med kollegorna. Han har även nära kontakt med kundernas redovisningskonsulter och ägare, eftersom många kunder är enmansbolag. För de större kunderna åker man ofta ut i team och jobbar tillsammans. 

Christoffer föredrar att spendera mycket tid ute hos kunderna för att få en känsla för deras verksamhet. “Att vara ute på plats ger en bättre bild av verkligheten bakom företaget, “förklarar han.  

“Jag uppskattar flexibiliteten här. Vi kan själva bestämma var vi jobbar och jag gillar miljöombyten. Att kunna varva mellan att vara ute hos kund, på kontoret och ibland hemifrån. Att man inte bara sitter och knackar på kontoret”, säger Christoffer. 

En bred och bra start i karriären

Christoffer avslutar med att poängtera att revision är en bra start i karriären, även om du inte vill jobba med det hela livet. Det ger nyexaminerade ekonomer en bred kompetens och möjligheter till flera utbildningar utöver det man lär sig på jobbet.

Några snabba med Christoffer

Hur brukar du koppla av efter en intensiv vecka?

På fredagar har vi oftast gemensam fika, och det brukar även finnas möjlighet att boka massage här då. Efter det kan det bli en after work med kollegor eller vänner. Jag försöker också ha en lugn söndag och ladda upp med bra rutiner inför veckan. 

Vilket är ditt smultronställe i närheten av kontoret?

Nere vid vattnet vid Årstaviken. Varje lunch tar jag och en kollega en promenad runt vattnet. Det känns viktigt att få en paus och komma ut och få lite frisk luft. 

Vilka fördomar tror du att andra har om revisorer?

Att det är fyrkantigt och att vi gör samma sak hela tiden. Det är nog många som inte har koll på vad revision faktiskt innebär. Många tror nog att det är samma sak som redovisning. 

Har du några tips till andra som är i början av sin karriär? 

Försök vara med på allt när du börjar ett nytt jobb, så att du hittar din plats och lär känna dina kollegor. Du behöver inte bli bästis med alla, men försök komma överens med alla.

Vill du också jobba som revisorsassistent? Se våra lediga tjänster här.

Dela det här med dina kontakter
Att arbeta på Allegretto
DSC7062-förlängd-2400
Hur kan vägen till att bli auktoriserad revisor se ut? Vad är egentligen skillnaden mellan revisor och påskrivande revisor? Vilket stöd finns att...
_DSC7215_1920
Efter lite mer än ett år hos Moore Allegretto ger Christoffer Lagerstam oss en inblick i vardagen som revisorsassistent. Allt från att vara...
vad_gor_en_revisorsassistent
Tydliga karriärvägar och goda utvecklingsmöjligheter att bli auktoriserad revisor var viktiga faktorer för Lovisa Tolander när hon valde anställningen som revisorsassistent hos Moore...
Din Karriär

Ta ditt nästa steg i karriären med oss

Här är du inte bara ett kugghjul i maskineriet – som revisor hos oss är du en viktig del av vårt team från dag ett. Du får tidigt jobba nära våra kunder och en bra möjlighet att bygga ditt eget nätverk. Ta reda på mer om livet som revisor hos oss och lär känna några av våra medarbetare!

Möt våra medarbetare

Moore Allegretto
BOX 38120
100 64 Stockholm
08-644 18 00
info@allegretto.se

Besöksadress
Ringvägen 100, Stockholm
Vi finns på våning 9, Hiss D