Vad gör en revisorsassistent? – Möt Lovisa Tolander

Tydliga karriärvägar och goda utvecklingsmöjligheter att bli auktoriserad revisor var viktiga faktorer för Lovisa Tolander när hon valde anställningen som revisorsassistent hos Moore Allegretto.

I lite mer än ett år har Lovisa jobbat som revisorsassistent hos Moore Allegretto. När hon lämnade studielivet var det viktigt för henne att hitta en bra arbetsgivare som bryr sig om sina anställda.

– Hos Moore Allegretto finns det en bra ledning, stor valfrihet, flexibilitet och en bra arbetsmiljö med många härliga kollegor. De är också duktiga på att ta hand om sina anställda med roliga resor och gemensamma aktiviteter, säger Lovisa.

En vanlig dag som revisorsassistent

Som revisorsassistent är det viktigt för Lovisa att göra sina kunder nöjda, genom att leverera och utföra sitt jobb på ett korrekt och bra sätt. Hon behöver vara behjälplig och ha ett lösningsorienterat mindset för att lösa kundens problem. Såhär kan en vanlig dag som revisorsassistent se ut:

  • Lovisa börjar jobbet vid 8.30, läser mejlen och planerar dagens arbete.
  • Oftast sitter Lovisa sedan och reviderar självständigt på kontoret.
  • Ibland är hon ute hos kund med påskrivande revisor som också är ansvarig för uppdraget.
Lovisa_DSC6866-1920
lovisa_DSC6858-1920

Tydliga karriärvägar

– Som ny fick jag en fadder som gav mig ett bra stöd i början. Jag har även en coach som jag har flera avstämningsmöten med per år. Tillsammans planerar vi min utbildning, och annat rörande jobbet som mina kommande utvecklingssteg. De peppar en att bli auktoriserad revisor, vilket är målet för mig, berättar Lovisa.

Det som fick Lovisa att välja just Moore Allegretto som arbetsgivare var att det är en mellanstor byrå med tydliga karriärvägar och bra stöttning för den som vill framåt.

Det är också en stor fördel att ha så många auktoriserade revisorer nära, då det innebär att det finns mycket kunskap på kontoret. Det finns alltid någon som kan svara på frågor och funderingar.

När Lovisa inte jobbar gillar hon att träna, läsa böcker och umgås med sin familj. Under högsäsong blir det extra viktigt med flexibiliteten att planera sin egen tid för att få en bra balans mellan jobb och fritid.

Avslutningsvis är hennes bästa smultronställe runt kontoret på Söder, Årstaviken, som ligger på gångavstånd från kontoret och förgyller arbetsdagarna. Som till och med ger en liten sjöglimt från kontoret.

Vill du också jobba som revisorsassistent? Se våra lediga tjänster här.

Dela det här med dina kontakter
Att arbeta på Allegretto
DSC7062-förlängd-2400
Hur kan vägen till att bli auktoriserad revisor se ut? Vad är egentligen skillnaden mellan revisor och påskrivande revisor? Vilket stöd finns att...
_DSC7215_1920
Efter lite mer än ett år hos Moore Allegretto ger Christoffer Lagerstam oss en inblick i vardagen som revisorsassistent. Allt från att vara...
vad_gor_en_revisorsassistent
Tydliga karriärvägar och goda utvecklingsmöjligheter att bli auktoriserad revisor var viktiga faktorer för Lovisa Tolander när hon valde anställningen som revisorsassistent hos Moore...
Din Karriär

Ta ditt nästa steg i karriären med oss

Här är du inte bara ett kugghjul i maskineriet – som revisor hos oss är du en viktig del av vårt team från dag ett. Du får tidigt jobba nära våra kunder och en bra möjlighet att bygga ditt eget nätverk. Ta reda på mer om livet som revisor hos oss och lär känna några av våra medarbetare!

Möt våra medarbetare

Moore Allegretto
BOX 38120
100 64 Stockholm
08-644 18 00
info@allegretto.se

Besöksadress
Ringvägen 100, Stockholm
Vi finns på våning 9, Hiss D